Vrijend paartje in de Dordtse Biesbosch

Artikelnummer: CO 232.001

Een speelse (bijna erotische) olieverf van de (menselijke) natuur. De geschilderde natuur is mogelijk van de hand van Cor Noltee zelf. De beide naakte figuren sporen nauwelijks met de rest van de olieverf. Alsof een grappenmaakster ze er aan heeft toegevoegd. Maar misschien is het wel omgekeerd gegaan en heeft een kunstenaar (vermoedelijk Nel van der Woude – zijn vrouw) later het schilderij gecompleteerd? In ieder geval een intrigerend raadsel!

Afmetingen 40 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Overig

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

reverse

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Noltee, Bernardus Cornelis

Bernardus Cornelis ( Cor) Noltee is op 25 mei 1903 in Den Haag geboren en overleden op 2 januari 1967 in Dordrecht. Noltee is van origine een oer-Hollandse impressionist en wordt wel de Dordtse Breitner genoemd. Van 1915 tot 1920 was hij leerling van de Haagse Academie van Beeldende Kunsten die hij tot en met het tweede studiejaar volgde (de afdeling Teeken- en schilderkunst in het bijzonder). In die periode had hij intensief contact met Jef van Jole, Henk van Leeuwen en Willem de Zwart. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noltee, Bernardus Cornelis.

Noltee-van der Woude, Nel

Onduidelijk is wie signeerde als Nel Noltee. Het blijkt zijn vrouw (meisjesnaam: Petronella Johanna Wilhelmina van der Woude) te zijn. Zij was zeker een getalenteerde kunstenares die een enkele keer in de Dordse omgeving werkte. Publiekelijk is er - voor zover bekend - slechts één door 'Nel Noltee' gesigneerd werk bekend.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noltee-van der Woude, Nel.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vrijend paartje in de Dordtse Biesbosch'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.