Kunstenaar:Dijkwel, Theo

Vrijstaand kerkje

Artikelnummer: CO 067.014

Dit kerkje stond vermoedelijk aan het einde van de Beeklaaniin Den Haag. Ook de nadere omschrijving die Theo Dijkwel in potlood toevoegde aan deze zeer fraaie tekening / gouche heeft ons niet verder geholpen. Wij lezen ‘vrije kerkje Puklaan? / Paklaan? o.i.d. Den Haag’. Los  van onze weinig succesvolle zoektocht is dit één van de meeste fraaie tekeningen / gouaches van Theo Dijkwel.

Afmetingen 43 × 55 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

gouache

Tekening

(conté)potlood

Stijl

Dijkwel, Theo

Mattheus Dijkwell (naamvarianten: Theo Dijkwel, Thijs Dijkwijl; signeerde ook wel met Dijkwell) werd op 15 juli 1881 in Dordrecht geboren en overleed op 31 januari 1952 in Den Haag. Dijkwel was leerling van Jean Delville en Herman Richir en later - toen hij in Londen in Engeland verkeerde - van Hughes. Hij volgde - voor zover bekend - verder geen professionele opleidingen. Hij was een zeer veelzijdige kunstenaar (lithograaf, schilder, tekenaar) die zich voor veel onderwerpen interesseer...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dijkwel, Theo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vrijstaand kerkje'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.