Kunstenaar:Hove, Huib van

Vrouw met korenschoof

Artikelnummer: p22 754.001

Een prachtige tekening van een sterk onderschat en bijna vergeten Pulchri-lid. Gelukkig hebben vele (Nederlandse) musea werken van hem in hun collectie opgenomen [Rijksmuseum Amsterdam (ook veel grafisch werk), het Teylers Museum, Museum Boijmans Van Beuningen, het Kröller-Müller Museum en buiten Nederland: het British Museum]. . Zijn vader is de meer  bekende Bartholomeus Johannes van Hove (zie voor hem: CO 1516.001 en COL 1516.002).

Afmetingen 16 × 20 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Tekening

(conté)potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Hove, Huib van

Huib van Hove (naamvarianten: H. van Hove BJz, Hubertus van Hove Bz, Huib van Hove Bz, Hubertus van Hove, Huib van Hove; signeerde als H.v. Hove Bz,, H.v. Hove BJz., HVHove BZ met HVH dooreen; monogrammeerde als NVH dooreen of HHV) werd op 13 mei 1814 in Den Haag geboren en overleed op 14 november 1864 of 1867 in Antwerpen of Den Haag. Huib volgde een kunstzinnigen opleiding aan de Haagse Academie van 1839-1843. Hij was onder ander leerling bij Bartholomeus Johannes van Hove, Jean Baptiste Ma...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hove, Huib van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vrouw met korenschoof'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.