Kunstenaar:Ruiter, Guus de

Vrouwen op weg naar Huis

Artikelnummer: CO 1356.006

Is dit de kijk van Guus de Ruiter op vriendinnen? die een dagje uit zijn geweest? Of zijn het eerder mannequins na de finale presentatie op de catwalk. Een heerlijke, gelithografeerde compositie van een fantasierijke kunstenaar! Hij noemde dit werk dan ook ‘vrouwen op weg naar huis‘. Aan wie dacht hij? Guus kunnen we het niet meer vragen. Bijzonder is dat hij in de titel van dit werk Huis met een hoofdletter schrijft. Een schrijffout of bewust?

Afmetingen 40 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Grafiek

druksel (litho-, steen-, zeef)

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Uitgever

Vindplaats origineel

Ruiter, Guus de

Guus de Ruiter (naamvarianten: K.G. de Ruiter, Kornelis Guustaaf de Ruiter; signeerde als Guus de Ruiter) werd op 24 april 1924 in Rotterdam geboren en overleed daar ook op 22 december 2000. Guus volgde een kunstzinnige opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Hij was onder andere grafisch leerling bij Wally Elenbaas (ons huis / "Het Venster') en was ook leerling / èn gast bij het kunstenaarsechtpaar Bob Gesinus Visser in Menton. Op latere leeftijd werd hij onder ande...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Ruiter, Guus de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vrouwen op weg naar Huis'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.