Kunstenaar:Larij, Roland

Vruchten

Artikelnummer: CO 187.003

Een zeer zeldzaam stilleven van deze zeer veelzijdige Dordtse kunstenaar. Dit stilleven kan door de uitstraling van intense rust met recht een stilleven worden genoemd. Ook met dit werk bewijst Larij andermaal zijn fenomenale vakmanschap. Misschien is Larij wel één van de meest miskende Dordtse kunstschilders. Een prominente plaats in het Dordtse Museum is wel de minste eer en waardering die deze kunstenaar toekomt.

Afmetingen 21 × 14 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

papier, pastel

Signatuur

l.b., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

Larij, Roland

Roland Larij werd op 22 december 1855 in Dordrecht geboren en stierf daar ook op 23 december 1932. Zijn naam wordt ook wel geschreven als Lary en zijn voornaam als Roeland. Larij volgde zijn vakopleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en werd verder door zijn oudere collegae, Jozef van Lerius, Charles Verlat en Farazijn, gevormd. Larij was zowel schilder, tekenaar, etser als aquarellist en wekte vooral in Dordrecht en afwisselend in Heeze, Katwijk en Drenth...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Larij, Roland.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vruchten'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.