Kunstenaar:Dalenoord, Jenny

Wachtkamer van een postkantoor

Artikelnummer: CO 697.006

Ook de bekende kunstenares Jenny Dalenoord waagde zich aan vele semi-commerciële producties. Hier scoort zij een school(wand)plaat (in opdracht van de Nederlandse Staatspostbedrijf) en een wel zeer geslaagde. Naast Isings, Koekkoek en andere meer bekende schoolplaatontwerpers zijn er kennelijk meerdere die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het Nederlandse onderwijs.

Afmetingen 87 × 67 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

(litho-, steen-, zeef)druk

Samenstelling collectie

, ,

Uitgever

Dalenoord, Jenny

Jenny Dalenoord (naamvarianten: Jenny Janzen-Dalenoord, Jenny Janzen, Jenny Johanna Dalenoord; signeerde als Jenny of monogrammeerde als J.D) werd op 17 juni 1918 in Cirebon (Indonesië) geboren en overleed op 25 oktober 2013 in Soest. Janzen volgde een kunstzinnige opleiding (tekenen en schilderen) aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag waar zij later ook werd benoemd tot docent. Zij volgde onder andere lessen bij Paul Citroen, Rein Draijer, Henri Friedlaender (lettertekenen en ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dalenoord, Jenny.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Wachtkamer van een postkantoor'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.