Waterput in landschap

Artikelnummer: CO 615.001
Onderwerpen: ,

Pieter was niet alleen een technisch zeer kundig portretschilder (onder andere maakte hij portretten van de koninginnen Wilhelmina en Emma) maar een minstens even begaafde impressionist. De bijna baldadige impressionistische manier van schilderen die hij hanteerde toen hij dit doek creëerde, overtreft zelfs die van Breitner. Met evenveel gemak schilderde hij zeer precieze – bijna fotografisch – portretten tot ruw impressionistisch landschappen. Daarom was het weinig verbazingwekkend dat hem bij leven vele onderscheidingen ten deel vielen. Helaas is deze schilder wat in de vergetelheid geraakt.

Afmetingen 40 × 60 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Stijl

Vindplaats origineel

Josselin de Jong, Pieter

Pieter de Josselin de Jong werd op 2 augustus 1861 geboren in Sint-Oedenrode en is op 2 juni 1906 in Amsterdam overleden. Josselin de Jong volgde opleidingen aan de Koninklijke School voor Beeldende Kunsten in Den Bosch, aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en aan de École des Beaux-Arts in Parijs. Daarnaast was hij leerling bij Alexandre Cabanel en Piet Slager Sr. Josselin werkte als kunstenaar zowel in Nederland (Den Bosch, Sint-Oederode, Spankeren, Wassenaar e...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Josselin de Jong, Pieter.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Waterput in landschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.