Waterval bij Tivoli (Op Kunstb 1967)

Artikelnummer: CO 1518.001
Onderwerpen: ,

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voor zover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Abraham Teerlink genaamd Waterval bij Tivoli opgenomen in jaargang 1967 van Openbaar Kunstbezit.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Overig

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

geen

Stijl

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Teerlink, Abraham

Abraham Teerlink (naamvarianten: Abram Teerlink, Alexander Teerlink) werd op 1 of 5 november 1776 in Dordrecht geboren en overleed op 26 mei 1857 in Rome. Abraham leerde het kunstenaarsvak bij onder andere Jacques-Louis David, baron François-Pascal-Simon Gérard, Jan Kelderman, Arie Lamme en Michael Versteegh. Teerlink schilderde, aquarelleerde, kopieerde en tekende niet alleen maar was ook actief als dichter. Veel van zijn onderwerpen betroffen Italianiserende-, historische-, dier- e...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Teerlink, Abraham.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Waterval bij Tivoli (Op Kunstb 1967)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.