Weizigtpark

Artikelnummer: p1 231.050
Onderwerpen: , , ,

Noltee – een begaafd kunstenaar – die echter niet alleen onafhankelijk creatief werkte maar zeker ook in opdracht van derden zijn brood meer dan riant wist te verdienen. Hier één van zijn talrijke producten. Zijn belangrijkste broodheer was de krant ‘De Dordtenaar’ in wiens opdracht hij vele tekeningen / ‘illustraties’ vervaardigde. Een voorbeeld voor veel hedendaagse kunstenaars hoe een kunstenaarsleven materieel in te richten. Vele oudere Dordtenaren kennen Cor Noltee nog met zijn eeuwige schetsboek in de Biesbosch, het oude centrum of in één van de vele parken.

Afmetingen 23.5 × 10 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Tekening

(conté)potlood

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., reverse

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Noltee, Bernardus Cornelis

Bernardus Cornelis ( Cor) Noltee is op 25 mei 1903 in Den Haag geboren en overleden op 2 januari 1967 in Dordrecht. Noltee is van origine een oer-Hollandse impressionist en wordt wel de Dordtse Breitner genoemd. Van 1915 tot 1920 was hij leerling van de Haagse Academie van Beeldende Kunsten die hij tot en met het tweede studiejaar volgde (de afdeling Teeken- en schilderkunst in het bijzonder). In die periode had hij intensief contact met Jef van Jole, Henk van Leeuwen en Willem de Zwart. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noltee, Bernardus Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Weizigtpark'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.