Wergea (Warga)

Artikelnummer: CO 864.003

Hier de tekenaar / tekenleraar Jan Philippus Augustes de Vries op volle tekenkracht maar nu in het verre Friesland.
Het voormalige dorp Wergea (ooit deel uitmakend van de eveneens voormalige gemeente Idaarderadiel) werd in 2014 definitief opgeslokt door het grotere Leeuwarden. Daarvoor maakte het ook nog een tijdje deel uit van de inmiddels ook opgeheven gemeente Boarnsterhim.
Het boek Afke’s Tiental (van de schrijfster Nynke van Hichtum uit Wergea) zal echter altijd verbonden blijven aan deze nu wat naamloze wijk in Leeuwarden.

Afmetingen 17.4 × 24 cm
Afwerking

achter glas / perspex (geklemd)

Overig

Tekening

OI-inkt

Signatuur

geen, toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Vries, Jan Philippus A. de

Jan Philippus Augustus de Vries werd op 22 december 1904 in Dordrecht geboren en overleed in 1995 in Apeldoorn. De Vries volgde - voor zover bekend - geen specifieke kunstzinnige opleidingen aan academies. Wel volgde hij les bij J. Van Vugt, bij C.J. Rovers en bij Agnes Canta in Rotterdam (daar behaalde hij zijn LO-akte handtekenen). Hij stond bekend als tekenaar, schilder, aquarellist en illustrator maar ook als musicus, dichter en leraar tekenen. Zijn kunstuitingen concentreerden zich...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vries, Jan Philippus A. de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Wergea (Warga)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.