Werkpaard tegen achtergrond van bomen

Artikelnummer: p1 231.053

Deze ‘look-a-like’ van Breitner – het is dat deze olieverf is gesigneerd door Cor Noltee anders zou dit doek ongetwijfeld aan Breitner worden toegeschreven –  is een meer dan sprekend voorbeeld van de kwaliteiten van Cor Noltee. Vermoedelijk ergens in België en dus in zijn ‘Belgische periode’ geschilderd. Dat Noltee een echte buitenschilder was, wordt door dit doek nogmaals onderstreept.

Afmetingen 60 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Noltee, Bernardus Cornelis

Bernardus Cornelis ( Cor) Noltee is op 25 mei 1903 in Den Haag geboren en overleden op 2 januari 1967 in Dordrecht. Noltee is van origine een oer-Hollandse impressionist en wordt wel de Dordtse Breitner genoemd. Van 1915 tot 1920 was hij leerling van de Haagse Academie van Beeldende Kunsten die hij tot en met het tweede studiejaar volgde (de afdeling Teeken- en schilderkunst in het bijzonder). In die periode had hij intensief contact met Jef van Jole, Henk van Leeuwen en Willem de Zwart. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noltee, Bernardus Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Werkpaard tegen achtergrond van bomen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.