Kunstenaar:Zee, Jan van der

Westerhaven Groningen

Artikelnummer: CO 355.009
Onderwerpen: , ,

Jan van der Zee was in tegenstelling tot zijn andere en vooral latere (kubistisch-abstracte) werk hier nog relatief ‘traditioneel’ werkend. Toch zien we ook in zijn latere periode nog vergelijkbaar werk van hem verschijnen. Met enige brutaliteit onzerzijds vermoeden wij dat hij dit ‘om den brode’ deed. Net zoals sommige van zijn Ploeg-genoten (denk bijvoorbeeld aan de ansichtkaarten van Jan Altink en de druksels van Werkman).

Afmetingen 66 × 47 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Grafiek

(litho-, steen-, zeef)druk

Samenstelling collectie

Stroming

Signatuur

in de druk, l.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Zee, Jan van der

Jan van der Zee werd op 16 februari 1898 in Leeuwarden geboren en stierf op 15 december 1988 in Groningen. Van der Zee volgde geen specifieke kunstopleiding maar werd opgeleid door zij oudere collegae Arnold Willem Kort, Jan Mankes en Dirk de Vries Lam. Van der Zee kan zowel gekwalificeerd worden als graficus, monumentaal kunstenaar, schilder en vervaardiger van mozaïeken. Geliefde onderwerpen van Van der Zee waren boeren, landschappen, strand- en stadsgezichten, portretten en non-fi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Zee, Jan van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Westerhaven Groningen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.