Kunstenaar:Roodenburg, H.E.

Westertoren Amsterdam,

Artikelnummer: CO 266.042

Amsterdam werd veelvuldig door de kunstenaar Hendrikus-Elias Roodenburg vastgelegd en dat behoeft geen verbazing want deze oer-Hollandse stad had en heeft alles in zich om voor een kunstenaar aantrekkelijk te zijn. En dan zeker het oudste deel van de stad waar onder andere de Westertoren staat (gezien vanaf de Korte Prinsengracht). Hier knap door Roodenburg gevangen en grafisch vastgelegd.
Omdat de datum in de etsplaat en die eronder in potlood meer dan 20 jaar verschillen, vermoeden we dat er hier sprake is van een latere staat.

Afmetingen 36 × 24 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

(droge naald)ets

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Roodenburg, H.E.

Hendrikus-Elias ( Hendrik) Roodenburg werd op 23 juli 1895 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 27 april 1987. Roodenburg was als kunstenaar een echte autodidact. Hij volgde slechts lessen bij Philip Zilcken. Hendrikus werkte als kunstenaar zowel in Nederland (Den Haag, Rhenen, Wassenaar) als in Noord-Italië. Roodenburg was naast schilder ook tekenaar, graficus, etser, aquarellist en drogenaaldgraveur. Zijn onderwerpen waren zeer divers: (bloem)stillevens, haven- en stadsge...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Roodenburg, H.E..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Westertoren Amsterdam,'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.