Kunstenaar:Smith, Hobbe

Wijnhaven Dordrecht

Artikelnummer: CO 291.002

Een fraai zicht op de eeuwenoude Dordtse Wijnhaven zoals Hobbe Smith deze wenste te zien. Bijna kubistisch met een vette? knipoog naar zijn meer verlichte tijdgenoten (Toon Winkel, Otto De Kat, Otto van Rees e.v.a.). Evenmin zuinig met verf en soms zelfs het penseel inwisselend voor het mes. Maar ook het (sombere) kleurenpalet van Breitner maakte kennelijk diepe indruk op Smith. Dus samengevat kijken we tegen een cultureel kruispunt aan van botsende stijlen.

Afmetingen 43 × 23 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Smith, Hobbe

Hobbe Smith werd op 7 december 1862 in Witmarsum geboren en overleed op 1 mei  in Amsterdam Hobbe Smith (signering: Hobbe Smith of H. Hobbe Smith) werd opgeleid aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam, aan de Tekenacademie in Antwerpen en aan de Kunstnijverheidsschool Quellinus in Amsterdam. Daarnaast volgde hij lessen bij August Allebé en Charles Verlat. Smith was zowel aquarellist, etser, lithograaf, schilder als tekenaar en produceerde vooral op basis van water- en ol...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Smith, Hobbe.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Wijnhaven Dordrecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.