Wijnstraat Dordrecht

Artikelnummer: p34 231.054
Onderwerpen: , ,

Dordrecht was – ofschoon Hagenees van geboorte – de echte thuisbasis voor Cor Noltee. Hij zwierf bijna dagelijks zowel door de binnenstad, buitenwijken als door het uitgestrekte natuurgebied ‘De Dordtse Biesbosch’. Hier zijn fantasie-impressie van één van de oudste straten van Dordrecht, de Wijnstraat. Interessant is dat hij dit werk ongetwijfeld in zijn atelier heeft gemaakt zonder daarbij een schetsmatige voorstudie te gebruiken. Want de goede waarnemer zal zeker opmerken dat de weergave van deze straat ‘fouten’ vertoont.

Achterzijde is beplakt met een pagina uit de Rotterdamse Courant van 23 oktober 1921.

Afmetingen 22 × 34 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit, slecht- / on(leesbaar)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Noltee, Bernardus Cornelis

Bernardus Cornelis ( Cor) Noltee is op 25 mei 1903 in Den Haag geboren en overleden op 2 januari 1967 in Dordrecht. Noltee is van origine een oer-Hollandse impressionist en wordt wel de Dordtse Breitner genoemd. Van 1915 tot 1920 was hij leerling van de Haagse Academie van Beeldende Kunsten die hij tot en met het tweede studiejaar volgde (de afdeling Teeken- en schilderkunst in het bijzonder). In die periode had hij intensief contact met Jef van Jole, Henk van Leeuwen en Willem de Zwart. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noltee, Bernardus Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Wijnstraat Dordrecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.