Willem Maris

Artikelnummer: COL 904.001
Onderwerp:

Van meerdere kunstenaars worden ook na hun dood nog kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten (zie onder andere ook COL 310.008). Deze werd uitgegeven door het Gemeentemuseum Den Haag (zie de tweede foto, nr 22-5628). Een terecht initiatief, want het werk van Floris Arntzenius boeit nog tot op de dag van vandaag. En of het nu komt door zijn manier van tekenen, lithograferen of etsen dan wel de wijze waarop hij emoties weet toe te voegen aan schijnbaar minimale onderwerpen of – in dit geval – een portret van Willem Maris, eenieder zal dat anders beleven.

Afmetingen 10.5 × 15 cm
(Ansicht)kaart

niet gelopen, z.w.

Genootschap

Ansichtkaartcode

Signatuur

geen

Stijl

Samenstelling collectie

Uitgever

Vindplaats origineel

Arntzenius, Floris

Floris Arntzenius (naamvariant: Pieter Nicolaas Jacobus Arntzenius; sineerde als f Arntzenius, fl Arntzenius maar ook als F Arntzenius of FL Arntzenius)  werd op 9 juni 1864 in Sorabaya (Indonesië) geboren en overleed op 16 februari 1925 in Den Haag. Belangrijke familierelaties in dit verband zijn: getrouwd met Lide Doorman; vader van Elise Claudine en Liekie Arntzenius en grootvader van Whitney Vosburgh. Floris volgde kunstzinnige opleidingen aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Arntzenius, Floris.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Willem Maris'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.