Kunstenaar:Israëls, Jozef

Willem Roelofs

Artikelnummer: COL 144.005
Onderwerp:

Van meerdere kunstenaars worden ook na hun dood nog kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten (zie onder andere ook COL 310.008). Deze werd uitgegeven door het gemeentemuseum Den Haag (zie de tweede foto, nr 22-5628). Een terecht initiatief, want het werk van Josef Israëls boeide en boeit nog steeds velen. En of het nu komt door zijn manier van tekenen, lithograferen of etsen dan wel de wijze waarop hij emoties weet toe te voegen aan schijnbaar minimale onderwerpen of personen, eenieder zal dat anders beleven.

Afmetingen 10.5 × 15 cm
(Ansicht)kaart

niet gelopen, z.w.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Ansichtkaartcode

Signatuur

geen

Stijl

Samenstelling collectie

Uitgever

Vindplaats origineel

Israëls, Jozef

Jozef Israëls (naamvariant: Josef Israëls; speudoniem: J. Maalman) werd op 27 januari 1824 in Groningen geboren en overleed op 12 augustus 1911 in Den Haag. Jozef Israëls wordt tot de Haagse School gerekend. Hij volgde opleidingen aan de Academie Minerva in Groningen, aan de Koninklijke Academie voor Beelden Kunsten en aan de Rijksacademie van Beelden de Kunsten beide in Amsterdam en aan de École des Beaux-Arts in Parijs. Op 11-jarige leeftijd volgde hij al zijn eerste tekenlessen bij J...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Israëls, Jozef.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Willem Roelofs'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.