Wim Schuhmacher – De meester van het grijs

Artikelnummer: BI 999.408

In dit proefschrift van Jan van Geest vat hij de kunstenaar Wim Schuhacher en zijn kunstwerken als volgt kort en krachtig treffend samen als:

De meester van het grijs

Een meer dan degelijke studie van het leven en werk van de kunstenaar inclusief een oeuvrecatalogus aangevuld met een veelheid aan documentatie.

Van Gent sluit zijn inleiding als volgt af (in samenvatting):

Na bestudering van het beschikbare materiaal ben ik tot de conclusie gekomen dat het werk van Wim Schuhmacher uniek kan worden genoemd. Geen duidelijke sporen van beïnvloeding door andere kunstenaars voeren de boventoon.

Dit proefschrift is niet alleen een standaardwerk te noemen maar meer nog een wetenschappelijk stevig onderbouwd kijk- en genietboek.

Met 43 grote kleurenafbeeldingen van zijn werk en in totaal zo’n 465 zwart-wit illustraties.

Vermoedelijk betreft het hier een promotieverzie want de commerciële uitgaven hebben een andere foto op de kaft.

Genootschap

Samenstelling collectie

Uitgever

Schuhmacher, Wim (Wijtze Gerrit Carel)

Wim Schuhmacher (naamvariant: Wijtze Gerrit Carel Schuhmacher; signeerde als W.Schuhmacher) werd op 28 februari 1894 in Amsterdam geboren en overleed daar ook op 5 juni 1986. Wim volgde geen specifieke kunstzinnige opleidingen en kan als autodidact worden beschouwd ofschoon hij als graficus, meubelontwerper, schilder en tekenaar meer dan zijn sporen heeft verdiend. Zelf gaf hij wel les aan onder andere Fré Cohen en Jelle Troelstra. Hij was onder ander als kunstenaar werkzaam in: Amsterd...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Schuhmacher, Wim (Wijtze Gerrit Carel).

Heeft u een vraag of opmerking over 'Wim Schuhmacher - De meester van het grijs'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.