Kunstenaar:Bolding, Cees

Winter stadsgezicht

Artikelnummer: p17 479.003

Deze verstaalde ets uit 1920 toont vermoedelijk een woonwijk in de oude binnenstad van Amsterdam. Op de achterkant van de prent staat vermeld dat deze werd gemaakt door leden van St. Lucas ter bevordering der verkoop (1926). Een fraai uitzicht, vermoedelijk vanuit zijn atelier, op een winters Amsterdam. Dat Cees Bolding vele technieken beheerste, wordt andermaal door deze fraaie verstaalde ets onderstreept.

Afmetingen 50 × 34 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Grafiek

ets (droge naald)

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Bolding, Cees

Cees Bolding (naamvariant: Cornelis Bolding; monogrammen: CB 'vervlochten', C 'in cirkel') werd op 7 januari 1897 in Wormerveer geboren en overleed op 1 november 1979 in Den Haag. Bolding volgde opleidingen aan de Rijksnormaalschool voor Kunstnijverheid en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten beide in Amsterdam. Daarnaast was hij onder andere 'leerling' van Margaretha Josephine Elisabeth Franco-Cohen Gosschalk, Johannes Henricus Jurres, George Sturm en Nicolaas van der Waay. Later we...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bolding, Cees.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Winter stadsgezicht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.