Winterlandschap met bosbouwers en paarden

Artikelnummer: CO 009.001

Louis Apol is onbetwist dé Nederlandse ‘meester’ van het winterlandschap. Werken van hem zijn – en worden nog steeds – door velen gekopieerd of nageschilderd om vervolgens al dan niet als vervalsing menige salon of huiskamer te sieren. Maar zelden of nooit lukte het een kunstenaar / vakman om de specifieke sfeer van een ‘Apol’ voor de volle 100% op te roepen. Deze voorstelling getuigt van het zeer bijzondere talent van Louis Apol. Waarom deze voorstelling iets speciaals heeft, valt niet goed uit te leggen, maar alleen al door er naar te kijken voel je als het ware ‘dit is een echte Apol’!

Afmetingen 18 × 15 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Stroming

Apol, Lodewijk F. H.

Lodewijk Fransiscus Hendrik (Louis) Apol werd op 6 september 1850 in Den Haag geboren en overleed daar op 22 november 1936. Hij volgde een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en bekwaamde zich verder onder leiding van Johannes Fransiscus Hoppenbrouwers en Pieter Stortenbeker. Louis Apol wordt gerekend tot de Haagse school. Hij was zowel aquarellist, schilder, tekenaar lithograaf, panoranaschilder als fotograaf en schilderde vooral genrestukken, winter- en bosl...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Apol, Lodewijk F. H..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Winterlandschap met bosbouwers en paarden'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.