Kunstenaar:Andréa, Cees

Winterlandschap

Artikelnummer: p15 370.002

Kees Andréa was één van de weinige pointillisten uit de Hollandse school. Maar er valt zeker ook ander werk van hem te bewonderen en geeft zicht op het veelkleurige kunstenaarshart van Kees Andréa: eigenzinnig. Om dit wintergezicht van hem te beschrijven in weinig woorden is onmogelijk. Dit werk beschrijven doet de kijker laveren van Apol naar Schelfhout en van Noltee naar Breitner en weer terug. In ieder geval weet Andréa ‘winterse koude’ zeer overtuigend op doek vast te leggen.

Afmetingen 50 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

,

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Andréa, Cees

Cornelis (Kees) Andréa (naamvariant: Cornelis Andrea; signeerde vaak met K. Andréa) werd in Den Haag geboren op 3 februari 1914 en stierf daar ook op 7 juli 2006. Andrea volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij werkte zowel in Den Haag als in Hongarije en Spanje. Ook werkte hij enige jaren op de eerste Nederlandse Vrije Studio (o.l.v. Francis d'Erdely en Chris de Moor). Cees Andrea richtte samen met Livinus van de Bundt omstreeks 1938 de...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Andréa, Cees.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Winterlandschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.