Winterpark

Artikelnummer: CO 239.031

Jonkvrouwe Jeannette Bieruma Oosting wordt wel omschreven als ‘een van alle markten thuis kunstenaar’. Etsen, litho’s, olieverven, subtiele stillevens, aquarellen, hout- en linoleumsneden, ex libris ontwerpen; ze zei zelden tegen zichzelf ‘nee’ zodra er een idee bij haar opborrelde. Haar periode als kunstenares in Parijs zal zeker hebben bijgedragen aan haar onbevangenheid. Deze litho ontstond wellicht naar aanleiding van een opdracht om illustraties te maken voor de één of andere (boek?)uitgave. Helaas weten wij niet waar deze illustratie voor bedoeld was.

Afmetingen 41 × 36 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

, ,

Grafiek

(litho-, steen-, zeef)druk

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

Bieruma Oosting, Jeanne

Jonkvrouwe Adriana Johanna Wilhelmina Bieruma Oosting (naamvarianten: Jeanne Bieruma Oosting, Jeanne Oosting, Adriana Johanna Wilhelmina Bieruma Oosting; signeerde vaak met Oosting en soms met J. Oosting of Jeanne Oosting; van haar zijn de volgende monogrammen bekend: JO, J in vierkant kader, Jo, J.O., JO dooreen en J in de O) werd op 5 februari 1898 in Leeuwarden geboren en overleed in Gorssel op 14 juli 1994. Zowel op de School voor Kunst en Kunstnijverheid (Haarlem), de Akademie van Beelde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bieruma Oosting, Jeanne.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Winterpark'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.