Kunstenaar:Bezemer, Clement

Winters landschap met boten in een sloot

Artikelnummer: p31 022.006

Geen plekje in de omgeving van Dordrecht bleef onbespied door Clement Bezemer. Het is bijna genant dat Clement Bezemer wat betreft aandacht nog steeds in een diepe erkenningsschaduw gehuld blijft. Het Dordts Museum zou zeker veel meer aandacht aan deze begaafde kunstenaar en voormalig Picturalid dienen te schenken. Want niet alleen de historische waarde van zijn werk is groot maar zeker ook de artistieke kwaliteiten.

Afmetingen 40 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Stijl

Vindplaats origineel

Bezemer, Clement

Clement Bezemer werd in Zwijndrecht op 22 maart 1910 geboren en overleed in januari 2001 te Dordrecht. Clement was autodidact en werkte zijn gehele leven goeddeels in de omgeving van Zwijndrecht. Leerde wel de fijne kneepjes van het vak als leerling van Otto Dicke, Cor Noltee en Aart Glansdorp. Bezemer was een groot bewonderaar van Breitner en hij wordt dan ook tot de Haagse School gerekend. Bezemer schilderde, aquarelleerde, tekende en maakte tevens plaquettes. (rivier)landschappen,...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bezemer, Clement.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Winters landschap met boten in een sloot'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.