Kunstenaar:Roy, Chris le

Witte margrieten

Artikelnummer: p41 090.001

Los van de kwaliteit van dit stilleven van Chris le Roy is er iets bijzonders aan de hand met het doek. Je zou toch zweren dat de margrieten niet naar beneden moeten hangen maar juist fiers en rechtop zouden moeten schitteren! Maar de kunstenaar besloot anders en signeerde (en dateerde: 15-07-54) bewust direct onder de margrieten. Dus de spannende vraag blijft: welke boodschap / opdracht schuilt er achter dit werk van hem.

Afmetingen 24 × 32.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

l.o., naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Roy, Chris le

Chris le Roy (naamvarianten: Chris Le Roy, Chris Leroy, Christiaan le Roy) werd op 21 maart 1884 in Deventer geboren en overleed op 13 mei 1969 in Nijmegen. Hij volgde een opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda en volgde daarnaast lessen bij de kunstenaars Bartus Korteling, Willem Adriaan Alexander Liernur, Willem van der Nat en Floris Verster. Zelf gaf hij later les aan onder andere Diderice H. Rijnetta Roepers, Jan Sleeboom, Beatrix Daniëlla van Voorst van Beest en Jaco...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Roy, Chris le.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Witte margrieten'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.