Witte narcissen in paarse pot

Artikelnummer: p1 231.043

Noltee heeft de terechte bijnaam van de ‘Dordtse Breitner’. Zijn olieverven zijn qua kleurkeuzen, onderwerpen en kwaliteit zeker de gelijke van die van Breitner. Maar waar Breitner vooral olieverven produceerde, was Noltee de ‘brede’ kunstenaar van èn olieverven èn pastels èn aquarellen èn tekeningen / illustraties (hij was tenslotte jarenlang ook de huistekenaar van de krant De Dordtenaar). Wellicht zou het juister zijn om Breitner de ‘Haagse Noltee’ te noemen. Misschien is Breitner wel mede zo populair (geworden) en Noltee veel minder omdat de productie van Noltee duizelingwekkend in aantallen was en die van Breitner veel meer bescheiden (en schaarste maakt tenslotte hebberig).

Afmetingen 51 × 66 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

pastel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Noltee, Bernardus Cornelis

Bernardus Cornelis ( Cor) Noltee is op 25 mei 1903 in Den Haag geboren en overleden op 2 januari 1967 in Dordrecht. Noltee is van origine een oer-Hollandse impressionist en wordt wel de Dordtse Breitner genoemd. Van 1915 tot 1920 was hij leerling van de Haagse Academie van Beeldende Kunsten die hij tot en met het tweede studiejaar volgde (de afdeling Teeken- en schilderkunst in het bijzonder). In die periode had hij intensief contact met Jef van Jole, Henk van Leeuwen en Willem de Zwart. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noltee, Bernardus Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Witte narcissen in paarse pot'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.