Kunstenaar:Bellaart, Gerard

Woest landschap

Artikelnummer: CO 1395.005
Onderwerpen: ,

Elke (amateur) kunstenaar maakt veelal eerst de nodige schetsen voordat zij of hij start met de opzet en uitwerking van een definitief werkstuk. En dat geldt evenzeer voor Gerard Bellaart. Helaas is het definitieve werk van hem – gebaseerd op deze schets – niet bij ons bekend. Ofschoon op de foto niet te zien heeft Bellaart in de glosse van de schets ook de nodige aantekeningen gemaakt / aanwijzingen toegevoegd. Voor ons abacadabra maar voor hem zeker geen geheimschrift.

Afmetingen 20.3 × 15.2 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Overig

Samenstelling collectie

Tekening

(conté)potlood, aquarel

Signatuur

geen, toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Bellaart, Gerard

Gerard Bellaart (naamvariant: Gerard Belart) werd op 10 april 1946 in Dordrecht geboren. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Academie voor Beeldende kunsten in Rotterdam. Gerard was naast graficus ook actief als schilder, tekenaar en collagist van vooral figuurvoorstellingen. Daarnaast was hij uitgever (Cold Turkey Press). Als kunstenaar was hij zowel in Rotterdam als in Frankrijk actief. Bellaart was lid van de Rotterdamse Kunststichting (RKS). Vermeld in Jacobs.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bellaart, Gerard.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Woest landschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.