Kunstenaar:Meijer, Henk

Woeste duinen

Artikelnummer: CO 083.006
Onderwerp:

Met deze wilde olieverftekening benadert Henk Meijer de schilderstijl van de Groninger Ploeg. Hij verlochende zijn allereerste scholing (aan de Academie Minerva in Groningen) dus geenszins. Alleen koos hij nadrukkelijk voor een eigen (veel minder kleurig) kleurenpallet. Met deze tekening weet Meijer de sfeer van een nauwelijks tembare Noordzee genadeloos vast te leggen. Voortrazende wolken en meebuigende takken accentueren nog eens extra de kracht van de natuur. Maar tegelijkertijd brengt Meijer een ode aan de Hollandse duinen die borg stonden en nog steeds staan voor de veiligheid van miljoenen Nederlanders.

Afmetingen 53 × 41 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

,

Schilderkunst

aquarel

Stijl

Vindplaats origineel

Meijer, Henk

Henk Meijer (naamvariant Henk Meyer, Hendrik Meijer, Hendrik Meyer; monogrammeerde als HM of M of  HM zowel aaneen of los) werd op 22 december 1884 in Groningen geboren en overleed op 22 februari 1970 in Wassenaar. Hij volgde opleidingen aan de Academie Minerva in Groningen en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Henk Meijer was leerling bij Bernardus Bueninck, Antoon Derkinderen, Ferdinand Oldewelt en Dirk de Vries Lam. Later werd hij zelf leraar aan de Rijksakademie v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Meijer, Henk.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Woeste duinen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.