Kunstenaar:Hensema, Jan

Wolwevershaven Dordrecht

Artikelnummer: CO 1223.001

Alleen al door naar deze litho te kijken valt de bijzondere manier van tekenen van Jan Hensema op. Een mix van pointillisme en traditioneel tekenen is tevens zijn signatuur geworden. Door deze mix krijgen zijn tekeningen (en zeker zijn stadstekeningen) een bijna fotografisch karakter en een wel zeer sprekend (en diep) perspectief. Het is dan ook weinig verwonderlijk dat èn zijn losse tekeningen èn zijn litho’s maar ook zijn publicaties (in boekvorm) hun weg naar menig huiskamer(wand) hebben weten te vinden.

Afmetingen 30 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Overig

Grafiek

(litho-, steen-, zeef)druk

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Uitgever

Vindplaats origineel

Hensema, Jan

Jan Hensema werd op 30 juni 1944 in Dordrecht geboren. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Voordat hij koos voor de Rotterdamse academie volgde hij de L.O-opleiding voor tekenaar en werd vervolgens tot veler verbazing glazenier. Daarnaast volgde hij les bij Otto Dicke. Uiteindelijk richtte hij zich geheel tot het illustreren van kranten (met name De Dortenaar en De Haagsche Courant). Daarnaast was hij veel in rechtbanken te vinden a...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hensema, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Wolwevershaven Dordrecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.