Woonwagen langs de kust bij Bergen

Artikelnummer: k7 010.001

Interessant is de vraag of het hier handelt om een traditioneel woonwagenkamp of een camping avant-la-lettre? Maar hoe dan ook er is hier sprake van een tijdsdocument. Een tijdsdocument wat het begin van het moderne toerisme als het ware inluidt. Ook hier – evenals vele tekeningen van tijdgenoten – kan overigens de vraag worden opgeworpen of deze tekening een eindproduct was van Hendrik van Bloem of een vingeroefening voor een later product.

Afmetingen 21 × 13 cm
Genootschap

Samenstelling collectie

Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Tekening

sepia

Bloem, Hendrik van

Hendrik van Bloem werd op 31 maart 1874 in Amsterdam geboren en overleed op 14 oktober 1960 in Well (Bergen, Limburg). Hij volgde een opleiding aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs in Amsterdam en was leerling van Théophile de Bock, Jan Maandag en Geo Poggenbeek (kreeg ook nog de nodige raadgevingen van de Bock en Poggenbeek). Later was hij nog leraar van Toos Smeele. Hij werkte als kunstenaar onder andere in Renkum,  Gulpen, Den Haag en Bergen (Noord-Holland) maar ook in Fr...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bloem, Hendrik van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Woonwagen langs de kust bij Bergen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.