Woonwagens met Roma

Artikelnummer: CO 553.001

Een uitzonder fraaie en kleurrijke houtsnede van een begenadigd – en ten onrechte bijna vergeten – kunstenaar. Treffend weet hij de onverstoorbaarheid en het karakteristieke reizen van Roma kris-kras door Europa vast te leggen. Wat vandaag de Pipo-agen wordt genoemd was feitelijk de caravan uit het begin van de 20ste eeuw. De Pipowagen van destijds is inmiddels vervangen door luxueuze hedendaagse caravans en het paard werd ingeruild voor een grote Europese of Amerikaanse slee. Alleen al om die reden is deze houtsnede bijna een historisch document.

Meer informatie:
Afmetingen 25 × 31.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

snede (hout-, linoleum)

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, in de druk, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Franken, Jan Pzn.

Jan Pzn. Franken (voorkeurnamen: Jan Franken Pzn, Joannes Petrus Josephus Franken; monogrammeerde als FPZN, FPzn, FP) werd op 18 november 1869 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 27 februari 1977. Hij was de zoon van Piet Franken. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was daarnaast leerling bij Frits Jansen. Zelf werd hij later de leraar van Mies Biermasz en Charles Stok. Franken was zijn hele leven als kunstenaar actief in De...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Franken, Jan Pzn..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Woonwagens met Roma'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.