Kunstenaar:Smith, Hobbe

Zeegezicht

Artikelnummer: CO 291.004
Onderwerpen: ,

Nu een wat meer bekende kant van Hobbe Smith: het marineschilderij. Helaas is Hobbe Smith de ‘grote onbekende’ in het kunstenaarsgeweld van de 2de helft 19de eeuw gebleven. Maar weinig verwonderlijk als we denken aan de Breitners’, Mesdags’, Marissen, Weissenbruchs’ en vele andere big shots uit die periode. Onze bescheiden collectie toont ondubbelzinnig de veelzijdigheid van een zeer vakbekwame vakman die met zijn marines, stellevens, genrestukken en landschappen zijn grote talent toont. Ongetwijfeld zal Hobbe Smith in de nabije toekomst een stevige herwaardering krijgen.

Afmetingen 29 × 1.8 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Stijl

Vindplaats origineel

Smith, Hobbe

Hobbe Smith werd op 7 december 1862 in Witmarsum geboren en overleed op 1 mei  in Amsterdam Hobbe Smith (signering: Hobbe Smith of H. Hobbe Smith) werd opgeleid aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam, aan de Tekenacademie in Antwerpen en aan de Kunstnijverheidsschool Quellinus in Amsterdam. Daarnaast volgde hij lessen bij August Allebé en Charles Verlat. Smith was zowel aquarellist, etser, lithograaf, schilder als tekenaar en produceerde vooral op basis van water- en ol...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Smith, Hobbe.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zeegezicht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.