(zeil)Boten

Artikelnummer: CO 012.273

Zo ongeveer begon Herman van der Avoort begin 70-er jaren van de 20ste eeuw zijn inmiddels lange, lange schilderscarrière. Deze marine is niet alleen krachtig van toon maar bewijst andermaal de (toen nog sluimerende) kwaliteit van deze helaas door velen ‘ondergeschoven kunstenaar’ Van der Avoort. Waar anderen (vaak ten onrechte) de vloer stalen, bleef Herman in al zijn bescheidenheid de underdog. Maar ooit zal hij worden erkent. Erkent als getalenteerde kunstenaar en herkent als misschien wel de betere niet-CoBrA-ist. Ofschoon hij ook nu nog (we spreken inmiddels over 2017) zoekende is naar een definitieve formule, bewijst dit oude werk dat hij destijds al de inmiddels beroemde Willem Hussum de loef afstak (zie hiervoor CO 023.001)!

Afmetingen 41 × 51 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

reverse

Stijl

, ,

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over '(zeil)Boten'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.