Kunstenaar:Koeman, Jac. J.

Zeis wetten

Artikelnummer: p42 1420.002

Deze litho van Jacobus Jan Koeman maakt wederom duidelijk waarom hij door de uitgever van de beroemde Verkade-albums zo vaak werd uitgenodigd om ‘hoofd‘illustrator van meerdere albums te worden. Ook zijn lithografeerkwaliteiten in relatie tot plattelandsonderwerpen en alles wat daar leeft en beweegt was ongetwijfeld een belangrijk argument om hem hiervoor steeds weer te benaderen.

Afmetingen 24.5 × 27 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

druksel (litho-, steen-, zeef)

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, in potlood / inkt / verf, m.o., naam voluit, r.o.

Stijl

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Koeman, Jac. J.

Jac. J. Koeman (naamvarianten: Jacobus Jan Koeman, Ko Koeman; monogrammeerde als JACJK of JAC JK) werd op 16 november 1889 in Edam geboren en overleed op 11 november 1978 in Bergen Nh.. Koeman volgde kunstzinnige opleidingen aan de Kunstnijverheidschool Quellinus in Amsterdam en aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam; verder was hij als beelden kunstenaar vooral autodidact. Daarnaast volgde hij lessen bij Antoon Derkinderen. Later telde hij onder zijn eigen leerlingen onde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Koeman, Jac. J..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zeis wetten'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.