Kunstenaar:Marchand, Leo

Zelfportret

Artikelnummer: p21 534.003
Onderwerp:

Ruim 22 jaar was Leo Marchand toen hij dit zelfportret tekende. Het behoeft dan ook weinig betoog om Leo al op jonge leeftijd ongekende kunstenaarskwaliteiten toe te dichten. Dat hij later ook nog een zeer succesvol restaurateur zou blijken te zijn, is op grond van deze fraaie tekening nog niet vast te stellen. Los van zijn kunstenaarskwaliteiten heeft hij in zijn latere leven een meer dan belangrijke bijdrage geleverd als restaurateur / vakman aan de collectie van het Dordtse Museum.

Afmetingen 32.5 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Tekening

(conté)potlood

Stijl

,

Vindplaats origineel

Marchand, Leo

Leo Marchand (naamvariant: Leopold François Joseph Marchand) werd op 18 augustus 1913 in Dordrecht geboren en overleed daar ook op 22 april 1996. Marchand werd kunstzinnig opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Hij was naast een zeer verdienstelijk restaurateur Rijksmuseum Amsterdam) ook een begenadigd aquarellist, schilder en (pen)tekenaar. Zijn voorkeuren als kunstenaar gingen uit naar figuurvoorstellingen, stillevens, stadsgezichten en portretten. Uitzonderl...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Marchand, Leo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zelfportret'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.