Zelfportret

Artikelnummer: COL 585.005
Onderwerp:

Van meerdere kunstenaars worden ook na hun dood nog kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten (zie onder andere ook COL 310.008). Deze werd uitgegeven door het Gemeentemuseum Den Haag (zie de tweede foto, nr 28-5951). Een terecht initiatief, want het werk van Georg Hendrik Breitner boeide en boeit nog steeds velen. En of het nu komt door zijn manier van tekenen, lithograferen of etsen dan wel de wijze waarop hij emoties weet toe te voegen aan schijnbaar minimale onderwerpen of – in dit geval – een zelfportret, eenieder zal dat anders beleven.

Afmetingen 15 × 10.5 cm
(Ansicht)kaart

kleur, niet gelopen

Genootschap

Ansichtkaartcode

Stijl

Samenstelling collectie

Uitgever

Vindplaats origineel

Breitner, George Hendrik

George Hendrik Breitner (voorkeurnaam: George Hendrik Breitner; signeerde vaak 'G.H. Breitner') werd op 12 september 1857 in Rotterdam geboren en overleed in Amsterdam  op 5 juni 1923. reitner schilderde mee aan het Panorama Mesdag. Breitner volgde opleidingen aan de Tekenacademie in Den Haag, aan de Akademie van Beeldende Kunsten eveneens in Den Haag, aan de Polytechnische School in Delft, aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam, aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten i...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Breitner, George Hendrik.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zelfportret'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.