Kunstenaar:Cossaar, Ko

Zittende vrouw

Artikelnummer: CO 027.005
Onderwerp:

Co Cossaar was van huis uit tekenaar en daar schaamde hij zich bepaald niet voor. Van alles wat hij zag en interessant genoeg vond als kunstenaar maakte hij schetsen net zoals de hedendaagse mens van alles een foto met zijn telefoon maakt. Deze schets toont aan dat hij net als vele van zijn tijd- en kunstbroedergenoten zoals Dicke, Reus, Hoynck, Wijnhoven en vele andeeren zijn kunstenaarsvak meer dan serieus nam en niet over één nacht kunstijs wenste te gaan. Waar Roermeester, Wijngaerdt, Ritsema e.v.a. hun tekeningen vaak en detail uitwerkten tot complete kunstwerken, schetste Cossaar er wild en luchtig op los. Maar wel met veel gevoel voor dynamiek en (fysieke) verhoudingen. Dit is er een treffend voorbeeld van.

Afmetingen 11 × 18 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Signatuur

l.o., naam voluit

Tekening

(conté)potlood

Stijl

Vindplaats origineel

Cossaar, Ko

Ko Cossaar (naamvarianten: Jan Cossaar, Jacobus Cornelis Wynand Cossaar, Jacobus Cornelis Wijnand Cossaar; signeerde vaak als J. Cossaar) werd op 8 augustus 1874 in Amsterdam geboren en overleed op 25 november 1966 in Den Haag. Cossaar volgde opleidingen aan de Teekenschool voor Kunstambachten en aan de Rijksacademie van Beelden Kunsten beide in Amsterdam. Zelf was hij de leraar van Leo Niehorster. Hij was zowel schilder, aquarellist, tekenaar als graficus. Van hem zijn genre-, gesch...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Cossaar, Ko.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zittende vrouw'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.