Kunstenaar:Fernhout, Edgar

Nederlandse zomerzegels 1954 (E. Fernhout, 7+5 ct)

Artikelnummer: COL 842.001

Edgar Fernhout was de ontwerper van één van de vijf Nederlandse Zomerpostzegels 1954 (H. Berlage). Hij maakte zich net zoals vele van zijn tijdgenoten zeer verdienstelijk met alledaagse ‘kunst’zaken zoals het in opdracht ontwerpen van kleingrafiek. In dit geval betreft het een Nederlandse Zomerpostzegel uit 1954. De andere vier zegels werden ontworpen door André Van der Vossen, Chris de Moor (zie aldaar), Sierk Schröder (zie aldaar) en Reindert Draijer (zie aldaar).

Afmetingen 2.4 × 3.2 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

diep-, hoogdruk, offset

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Fernhout, Edgar

Edgar Fernhout (naamvariant: Edgar Richard Johannes Fernhout; signeerde als Fernhout en monogrammeerde als F) werd op 17 augustus 1912 in Bergen (Noord-Holland) geboren en overleed op 4 november 1974 in eveneens Bergen. Hij was de zoon van Charley Toorop en gehuwd met Rachel Pellekaan en dus de zwager was van Eva Besnyö. Hij volgde geen specifieke kunstzinnige opleidingen en was de facto dus autodidact. Desondanks maakten Rudolf Koning en Michael Lasoff later graag gebruik van zijn kunsten...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Fernhout, Edgar.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Nederlandse zomerzegels 1954 (E. Fernhout, 7+5 ct)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.