Zon en zee

Artikelnummer: CO 012.379

Al halverwege de 90-er jaren van de 20ste eeuw probeerde Herman van der Avoort (en naar onze mening zeer succesvol) elk opgedaan beeld à la Mondriaan tot zijn essenties terug te brengen. Waar Mondriaan en de Stijlgroep als geheel koos voor het kille geometrische, sloeg Herman de weg in van de meer romantische – bijna Jugendstil-achtige – abstracties. Hier een treffend voorbeeld van zo’n werk van hem uit 1995.

Afmetingen 60 × 50 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

,

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zon en zee'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.