Kunstenaar:Verhoeven, Aart

zonnebloemen in vaas

Artikelnummer: p28 324.002

Een prachtig, bijzonder sierlijk geschilderd stilleven dat onmiddellijk de aandacht vraagt van iedereen. De zonnebloemen staan in een eenvoudige vaas. Verhoeven heeft als schilder met simpele penseelstreken met veel reliëf een bijzondere sfeer weten te scheppen. Buiten van Gogh hebben maar weinig schilder zonnebloemen met zo veel overtuiging weten vast te leggen. Werk van Verhoeven zal in de toekomst zeker deel gaan uitmaken van de collecties van musea en particuliere verzamelaars.

Afmetingen 71 × 49 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Overig

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Verhoeven, Aart

Aart Verhoeven werd in Dordrecht op 1 mei 1929 geboren. Werkte in Dordrecht, De Haag, Spanga (waar hij ook op latere leeftijd woonde) en in het Baskenland. Daaraan voorafgaande volgde hij een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beelden Kunsten in Den Haag. Onder de leiding van Paul Citroen, Rein Draijer en Willem Rozendaal werden de kunstzinnige puntjes op de 'i' gezet. Was naast grafisch ontwerper vooral schilder en tekenaar van bloemen. Hij is dan ook vooral bekend geworden door...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Verhoeven, Aart.

Heeft u een vraag of opmerking over 'zonnebloemen in vaas'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.