Kunstenaar:Moor, Chris de

Zuidelijk landschap

Artikelnummer: p8 587.010

Ooit maakte Chris de Moor een serie kleurenlitho’s met als basis diverse Italiaanse landschappen. Wij noemen de zes in ons bezit zijnde dan ook Zuidelijk landschap, Paesaggio en Italiaans landschap I t/m IV (zie voor de andere litho’s CO 587.001, CO 587.006, CO 587.007, CO 587.008 en CO 587.009). Ze zijn niet alleen fraai (in de zo herkenbare stijl van De Moor gelithografeerd) maar roepen ook het verlangen op om er spoorslags naar toe te gaan om er in persoon van te gaan genieten.

Afmetingen 58 × 39 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

druksel (litho-, steen-, zeef)

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Moor, Chris de

Christiaan de Moor (voorkeursnaam: Chris de Moor; naamvarianten: Christiaan de Moor, Christiaan Nicolaas Everhardus de Moor signeerde als 'Christiaan de Moor' of monogrammeerde met CDM en CDM ineen) werd op 5 februari 1899 in Rotterdam geboren en overleed op 29 september 1981 in Amsterdam. De Moor volgde opleidingen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam, aan de Académie Ranson in Parijs en aan de École des Beaux-Arts eveneens in Parijs. Hij was daarnaast onder andere leerling...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Moor, Chris de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zuidelijk landschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.