Kunstenaar:Krug, Han

Zuidersluisbrug ‘s-Gravenland 1962

Artikelnummer: p17 418.008

Wederom een bewijs dat zijn suffix ‘veelzijdig kunstenaar’ geenszins overdreven is! Hier een fraaie olieverf van een sluis in de omgeving van Hilversum. De warmte en stoffigheid van een hoogzomerse dag op het platteland proef je bijna terwijl je naar dit werk kijkt. Of het nu komt door de nuances in de pasteltinten, door de zanderige voorgrond, de algengroei op het water of de combinatie ervan? In ieder geval heeft Han Krug er een boeiend geheel van weten te maken.

Afmetingen 60 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Krug, Han

Han Krug (naamvariant Johannes Krug; monogrammen: HK en H.K. boven elkaar, aaneen) werd op 21 december 1890 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 20 maart 1977. Hij volgde een kunstzinnige opleiding op de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Krug was voornamelijk in de regio Den Haag als kunstenaar actief. Veelzijdigheid was zijn visitekaartje als kunstenaar: aquarellist, illustrator, schilder, graficus, (pen)-tekenaar, pastellist, etser, lithograaf, vervaardiger van hou...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Krug, Han.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zuidersluisbrug 's-Gravenland 1962'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.