Kunstenaar:Delaunay, Robert

(zw kopie) Eiffeltoren (Op Kunstb 1981)

Artikelnummer: CO 507.004

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voorzover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Robert Delaunay genaamd (zw kopie) Eiffeltoren  opgenomen in jaargang 1981 van Openbaar Kunstbezit.

Samenstelling collectie

Diversen

(boek)illustratie

Stroming

Uitgever

Delaunay, Robert

Robert Delaunay (voorkeursnaam: Robert Delaunay) werd op 12 april 1885 in Parijs geboren en overleed op 25 oktober 1941 in Montpellier. Hij was getrouwd met Sonia Terk. Delaunay werkte vooral als kunstenaar in Pont-Aven en daarnaast ook in Spanje en Portugal (woonde er samen met zijn gezin vanwege een ziekelijke zoon), in Parijs en het departement Yvelines. Hij was leerling bij Michel-Eugène Chevreul en George Seurat. Naast illustrator was hij vooral schilder (olieverf) en tekenaar d...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Delaunay, Robert.

Heeft u een vraag of opmerking over '(zw kopie) Eiffeltoren (Op Kunstb 1981)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.