Kunstenaar:Westerik, Co

(zw kopie)Pop-up stel (Op Kunstb 1974)

Artikelnummer: CO 1439.005

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voor zover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Co Westerik genaamd (zw kopie) Pop-up stel opgenomen in jaargang 1974 van Openbaar Kunstbezit.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

geen

Stijl

,

Uitgever

Vindplaats origineel

Westerik, Co

Co Westerik (naamvariant: Jacobus Westerik; signeerde als Westerik) werd op 2 maart 1924 in Den Haag geboren en overleed op 10 september 2018 in Rotterdam. Hij was de vader van Christine en Sophie Westerik, was getrouwd met Hens de Jong en later met (deels als zakelijk partner van) de galeriehouder Fenna de Vries. Co volgde een kunstzinnige opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was leerling bij Han van Dam, Rein Draijer, Vicky de L'Espinasse, Henk Meije...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Westerik, Co.

Heeft u een vraag of opmerking over '(zw kopie)Pop-up stel (Op Kunstb 1974)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.