(zw versie) De Savorin Lohman

Artikelnummer: CO 615.002
Onderwerp:

Prof mr P.J. Oud schreef – nog voor het uitbreken van de tweede wereldoorlog – een lijvige studie over 100 jaar staatkundige vormgeving in Nederland (zie ook Cornelis Veth – CO 483.021). Cornelis Veth werd door hem aangezocht om deze uitgave te illustreren. Omdat Veth naast eigen materiaal meerdere collega-kustenaars daartoe aanzocht (veel kustenaars die we tot onze kerncollectie rekenen), meenden we er goed aan te doen deze illustraties expliciet te beschrijven en aan onze website / verzameloverzicht toe te voegen. Hier een tekening van Pieter Josseling de Jong. De betreffende (zw) illustratie bevindt zich op pag. 139 van voornoemde publicatie.

Diversen

kopie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, ,

Stijl

Signatuur

in de druk, m.l.

Uitgever

Vindplaats origineel

Josselin de Jong, Pieter

Pieter de Josselin de Jong werd op 2 augustus 1861 geboren in Sint-Oedenrode en is op 2 juni 1906 in Amsterdam overleden. Josselin de Jong volgde opleidingen aan de Koninklijke School voor Beeldende Kunsten in Den Bosch, aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en aan de École des Beaux-Arts in Parijs. Daarnaast was hij leerling bij Alexandre Cabanel en Piet Slager Sr. Josselin werkte als kunstenaar zowel in Nederland (Den Bosch, Sint-Oederode, Spankeren, Wassenaar e...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Josselin de Jong, Pieter.

Heeft u een vraag of opmerking over '(zw versie) De Savorin Lohman'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.