Aanbieding!
Kunstenaar:Luijn, Dick van

Alpenweide tussen hoge bergen

 206,50

Artikelnummer: p8 237.005
Onderwerpen: ,

Dick van Luijn is waarschijnlijk één van de meest onderschatte kunstenaars die in het begin van de 20ste eeuw actief waren in Dordrecht. Deze aquarel bewijst dat andermaal. Om als ‘kaaskop-kunstenaar’ zo knap sfeer en diepte van berglandschap te kunnen vastleggen is een ware schilder-meesterproef.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 29.6 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

,

Vindplaats origineel

privé

Luijn, Dick van

Dick van Luijn [naamvarianten: Dick van Luyn, Dirk Govert van Luijn; monogrammen: DL, DvL (onder elkaar), D.v.L.] werd op 29 september 1896 in Utrecht geboren en overleed op 14 augustus 1981 eveneens in Utrecht. Hij volgde opleidingen aan de Kunstnijverheidsschool in Utrecht en aan de Academie Libre in Parijs. Daarnaast volgde hij lessen bij Antoon Derkinderen en Tiele van der Laars (Kunstnijverheidschool te Amsterdam). Zijn leerlingen waren Gerrit Johannes van Esch, B. Jorin, Gerard van R...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Luijn, Dick van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Alpenweide tussen hoge bergen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina