Welkom bij Caput Ovis Kunstkaarten

Voor het telefoon en e-mail (Internet) tijdperk was de PRENTBRIEFKAART (of ansichtkaart) het ‘snelle’ en ‘goedkope’ communicatiemiddel.

Een favoriete hobby was in die tijd het verzamelen van ansicht- en briefkaarten.  In vrijwel elk huishouden verzamelde wel iemand kaarten (die vaak bewaard werden in speciale albums) uit de hele wereld. Hen vaak door vrienden en bekenden toegestuurd. De meeste kaarten die verstuurd werden hadden als doel om informatie te geven over allerlei familiezaken zoals gezondheid, dood en geboorte. Maar ook werden destijds veel kaarten verstuurd met het uitsluitende doel om te worden toegevoegd aan de eigen collectie en bevatten daarom weinig tot geen mededelingen.

In het midden van de jaren 1940 ontstond een nieuw soort briefkaart-verzamelaar. Deze verzamelaars zijn hoofdzakelijk geïnteresseerd in de afbeelding op de oude kaarten en verzamelen vaak alleen kaarten met een bepaald onderwerp. Caput Ovis verzamelt thematisch naast kunstobjecten ook kunst(ansicht)kaarten.

Nieuwe kunstkaarten