Aanbieding!

Binnenhof boerderij

 54,00

Artikelnummer: p41 1305.001

Reggi Scherpbier heeft hier uiterst vlot en zeer bekwaam een moment uit het dagelijkse leven van een boerin op een eenvoudige boerderij bij wijze van (een semi)stilleven weten vast te leggen. Sterk impressionistisch geschilderd maar misschien was het van Reggi helemaal niet de bedoeling om een schilderij te maken maar slechts een voorstudie voor een nog te maken groot klassiek werk.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 48 × 37 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, l.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Scherpbier, Reggi

Reggie Scherpbier (naamvarianten: Reggie Scherpbier, Regnerus Jan Edzard Scherpbier; monogrammeerde als RS aaneen) werd op 10 maart 1910 in Huizinge (Loppersum) geboren en overleed in Delft op 10 december 1991. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Vrije Academie in Amsterdam. Later gaf hij zelf les aan onder andere Freerk Rempt. Als kunstenaar was hij werkzaam in Groningen, Amsterdam, Delft, Frankrijk, Corsica. Reggi was naast (wand)schilder ook actief als (pen)tekenaar, aqua...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Scherpbier, Reggi.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Binnenhof boerderij'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina