Aanbieding!
Kunstenaar:Gestel, Leo

Bladerpracht

 1.255,00

Artikelnummer: p5 096.009
Onderwerpen: ,

Een aquarel die waarschijnlijk moet worden toegerekend aan zijn vroege experimenteerdrift qua vorm- en kleurgebruik. Diverse van zijn werken uit deze vroege periode zijn voorzien van een wat beverige signatuur (van zijn volle naam: Leo Gestel). Later maakte hij steeds vaker gebruik van het acroniem L.G. of zette hij er zijn atelierstempel op. Alleen al op basis van dit signeergedrag kan zijn werk in perioden worden ingedeeld. Eerst periode met zijn beverige voluit geschreven naam, vervolgens het gebruik van acroniemen in zijn tweede periode en tenslotte (vanwege zijn succes?) het atelierstempel in zijn ‘derde’ periode. We kunnen het hem echter niet meer vragen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 29 × 39 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

KCB / Bergense School (Bergen Nh.)

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Gestel, Leo

Leo Gestel (naamvariant: Leendert Gestel; monogrammeerde als L.G., LG dooreen of G ) werd op 22 ovember 181 geboren in Woerden als oudste van een gezin van zeven kinderen. Na een langdurig ziekbed overleed Gestel op 26 november in 1941 op 60-jarige leeftijd in Hilversum. Zijn vader, Willem Gestel (1853-1952), was huisschilder en directeur van de Woerdense Avondteekenschool, en na zijn pensionering in 1928 een verdienstelijk amateurschilder. Leo werd door hem opgeleid voor de lagere akte ha...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Gestel, Leo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bladerpracht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina