Aanbieding!

Boerderij met rood dak

 908,00

Artikelnummer: p10 142.001

Rood was onmiskenbaar de favoriete kleur van Van Ieperen. Ook in dit schilderij voert deze kleur de hoofdtoon. De stijl van Van Ieperen soms bijna naïef maar altijd brutaal en zeer gedurfd is altijd herkenbaar als een ‘Van Ieperen’.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 70 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

reverse

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Ieperen, Johan Hendrik van

Johan Hendrik (Hans) van Ieperen werd op 4 maart 1909 in Rotterdam geboren en overleed op 6 juni 1995 in Den Haag. Hij signeerde zijn werk meestal slechts met v. Ieperen. Van Ieperen volgende een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Hij werkte aanvankelijk in Rotterdam en vanaf het begin van de tweede wereldoorlog op de Veluwe en na afloop in de regio Den Haag. Als schilder (hij werkte voornamelijk met olieverf), tekenaar, ontwerper, etaleur zijn er van hem ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Ieperen, Johan Hendrik van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerderij met rood dak'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina