Aanbieding!

De Waterpoort te Sneek

 5,00

Artikelnummer: CO 164.003

Met enige regelmaat verschenen in het verleden kunstwerken voor de gewone man maar dan als houtgravure van oorspronkelijke werken in grotere oplagen of als bijlagen bij kranten en tijdschriften.

Hier zo’n voorbeeld van de VBK (Vereeniging Bevordering Beeldende  Kunsten; Premie-uitgave 1912) gesneden door de meesterhoutgraveur E.A. Tilly.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 29.9 × 17.3 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

Grafiek

Samenstelling collectie

Stijl

Uitgever

Vereeniging tot bevordering van Beeldende Kunsten

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Klinkenberg, J.C.K.

De RKD vermeldt tientallen kunstenaars 'Klinkenberg'. Vermoedelijk gaat het hier om Johannes Christiaan Karel Klinkenberg (naamvariant: Karel Klinkenberg; signeerde met Kinkenberg of monogram J.C.K.). Zeker na bestudering van een doek van Klinkenberg dat er niet alleen oud uitziet maar ooit op een nieuw raam is gespannen, moet hij rond een eeuw of langer geleden hebben gewerkt en dit komt overeen met zijn geboortedatum 14 januari 1852 (De Haag) en sterfdatum 23 april 1924 (ook in Den Haag). O...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Klinkenberg, J.C.K..

Heeft u een vraag of opmerking over 'De Waterpoort te Sneek'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina